راهنمای جامع هنگام خرید سرور اچ پی|سرور اچ پی| فروش سرور اچ پی
مشخصات فنی سرور HP در هنگام خرید این سرورها از مهمترین پرسشهایی مشتریانی است که برای خرید به سایت گروه نرم افزاری السا و یا سایر مراکز مراجعه میکنند. در بیشتر مواقع شرکتها به خاطر نداشتن ابزارهای مدرن و مناسب نمیتوانند راهی را برای مشاهده مشخصات سرور HP و یا سایر تجهیزات شبکهایجاد کنند.
اما در اینجا اوضاع بسیار متفاوت است. در اینجا شما میتوانید به راحتی به مشاهده سخت افزاری سرور HP بپردازید و مشخصات سرور HP مورد نظر خودتان را با دیگر موارد مقایسه کنید. حتی با ابزارهایی که در این سایت قرار داده شده است میتوانید به راحتی به کانفیگ گردن سرور خودتان بپردازید و از صحت اطلاعات و انتخاب خودتان مطمئن شوید.
سرور اچ پی چیست؟چرا همه جا از سرورهای HP میشنویم؟
شاید اولین سوال که به ذهن می رسد این باشد که سرور چیست؟ سرور کامپیوتری است که اطلاعات را در اختیار سایر کامپیوترها قرار می دهد. به این کامپیوترها کلاینت گفته می شود و قابلیت دسترسی به آنها از طریق Local Area Network و Wide Area Network، مانند اینترنت، امکان پذیر می باشد. میتوان گفت سرور حیاتی ترین بخش زیرساخت شبکه IT می باشد. سرورها تمامی اطلاعات را از سرتاسر شبکه جمع آوری و ارسال می کند.
سرور ها از ترکیب سخت افزاری و سیستم عامل تشکیل شده اند؛ فضای ذخیره سازی، مموری، پردازنده، کارت شبکه، ... . در حال حاضر شرکت های مختلفی به تولید سرور در دنیا مشغول هستند، اما از بزرگترین و پرفروش ترین شرکت ها در جهان میتوان Hewlett Packard Enterprise را نام برد. خرید سرور متناسب با درخواست های هر سازمانی می تواند به پیشبرد اهداف آن سازمان کمک کند. سرورهای HP از تکنولوژی های پیشرفته دنیا برخوردار می باشند، به همین خاطر انواع سرور HP توانسته پاسخ گوی نیازهای سازمان ها در تمامی ابعاد SMB ها (شرکت های کوچک تا سازمان های بزرگ) باشد.
عملکرد فوق العاده، قدرت، مقیاس پذیری از فاکتورهای تاثیر گذار برای انتخاب سرورهای HPE می باشد. شرکت اچ پی ای علاوه بر تولید و فروش سرور، در زمینه تجهیزات ذخیره سازی یا همان استوریج ها، تجهیزات MCS، UPS، نرم افزارهای مدیریتی، تجهیزات شبکه مانند سوئیچ و روتر و تجهیزات وایرلس با نام تجاری Aruba نیز توانسته تا حدودی پیشگام باشد. توانسته تمامی قطعات و تجهیزات مورد نیاز سرور و استوریج HPE را تامین کند. HPE سرورهای خود را متنوع و بر مبنای تنوع در کارایی و حوزه های مختلف می سازد. سرور های نسل 10 HPE بر اساس 4 فاکتور مهم طراحی شده اند؛ Security، Mobility، Cloud و Big Data. از انواع سرورهای HP میتوان Apollo Systems، BladeSystem، Synergy، Superdome، SimpliVity و انواع سرورهای پرولینت نام برد.
قیمت و مشخصات سرور HP
به علت تنوع در مدل ها و پارت نامبرهای سرورهای اچ پی قیمت و مشخصات فنی دستگاه ها می تواند متفاوت باشد. برخی از این پارت نامبرها نا معتبر و حتی قدیمی می باشد که همچنان در بازار به فروش میرسند. پیشنهاد می شود جهت اطلاع از بهترین قیمت و خرید تجهیزات سرور HP با تیم فروش سرور شرکت نتسا تماس گرفته و مشاوره در یافت کنید. همچنین پیشنهاد می شود مقاله راهنمای خرید سرور مطالعه کنید.
سرورهای پرولینت HPE
ایمن ترین سرورهای دنیا همراه با بالاترین استاندارد جهانی، سرورهای نسل 10 پرولینت اچ پی می باشند. سرورهای ProLiant Gen10 به همراه نرم افزار مدیریتی HPE OneView، InfoSight و OneSphere توانسته زیرساخت محاسباتی مبتنی بر software-defined را ارائه کنند تا عملکرد اپلیکیشن ها، زیرساخت و استقرار برنامه ها را تسریع کرده و عملکرد سرور را بهبود بخشند. اچ پی ای با ارائه سرورهای چند هسته ای، چندین پردازنده و سری سرورهای تیغه ای نیازهای مختلف کسب و کارها با در نظر گرفتن بودجه تا عملکرد و مقیاس پذیری شرکت ها برآورده می کند. سرورهای پرولینت از سیستم عامل ها و برنامه های پیشرو برای دیتا سنتر ها در هر اندازه ای پشتیبانی می کنند. سرورهای ProLiant اچ پی خود به 3 دسته محصولی تقسیم می شوند؛ ماکرو سرورهای اچ پی، سری سرورهای ProLiant DL یا Density Line و ProLiant ML سرور یا Modular Line. سرورهای پرولینت اچ پی ای با نام های Rack و Tower نیز شناخته می شوند.
سری HPE ProLiant MicroServer
میکرو سرورهای پرولینت اچ پی در ابعاد کوچک، بی صدا و بسیار شیک هستند و به عنوان اولین راهکار برای کسب و کارها و دفاتر کوچک معرفی شده و ایده آل می باشند. MicroServer با ارائه عملکرد مناسب در یک اشل کوچک و استفاده آسان با شما در کنار بهبود بهره ری و کارایی، صرفه هزینه های آی تی را کاهش می دهد. با داشتن سرور میکرو اچ پی دیگر نیاز به اتاق سرور نخواهید داشت. سری جدید میکرو سرورهای پرولینت پلاس حتی با ویژگی های بیشتری که با نیازهای SMB ها مطابقت بیشتری دارند ارائه شده است. سرورهای ProLiant MicroServer Gen10 Plus از پردازنده های Intel Xeon و Pentium، iLO 5 اچ پی ای به همراه تکنولوژی HPE silicon root of trust، HPE InfoSight در یک ابعاد کوچکتر نسبت به نسل قبلی پشتیبانی میکند.
مزایای سری پلاس میکرو سرورهای نسل 10:
افزایش عملکرد 53% با پردازنده اینتل زئون
مدیریت، راه اندازی و سرویس دهی آسان
طراحی کوچک و قابلیت نصب در هر 2 صورت عمودی و افقی در سرور و هر مکان دیگری
خانواده سرورهای HPE ProLiant ML
ایده آل برای دفاتر با ارتباط ریموت یا دارای شعب و کسب و کارهای در حال رشد سرورهای ML اچ پی یا سرورهای برجی همانند کیس کامپیوتر می باشند و هم به صورت ایستاده و خوابیده در رک قرار می گیرند. ساده کارآمد از نظر اقتصادی میباشند و انتخابی مناسب برای مشاغل در حال رشد و دارای شعب متعدد با دسترسی ریموت میباشند. نوآوری های محاسباتی که شامل ابزارهای ساده مدیریت و ذخیره سازی در کنار پیکربندی توسعه پذیر میباشد، دسترسی به اطلاعات از طریق ریموت را ممکن و باعث بهبود در بهره وری انرژی برای کاهش کل هزینه های مالکیت یا TCO می شود.
مزایای سرورهای Tower:
افزایش عملکرد 61% و 27% افزایش Core با پردازنده های مقیاس پذیر اینتل زئون
حداکثر 82% پهنای باند بیشتر که باعث افزایش عملکرد اپلیکیشن ها برای memory-intensive applications
صرفه جویی در انرژی با سرور HPE ProLiant ML350 Gen10 در ویندوز و لینوکس
خانواده سرورهای HPE ProLiant DL (Rack)
سرورهای پرولینت دی ال انعطاف پذیرترین، قابل اطمینان ترین و بهینه ترین عملکرد را دارا می باشند. قابل نصب در رک می باشند و با نام سرورهای رکمونت نیز شناخته می شوند. تنوع سرور های رک مونت نسل 10 زیاد است، با انتخاب های منعطف و طراحی متنوع، همراه با بهره وری انرژی، در نهایت TCO را کاهش می دهد. مجموعه محصولات ProLiant Gen10 rack، مدیریت ساده، بهره وری بالا، کارایی در عملکرد، قابلیت اطمینان، تسریع در عملیات و ایمنی داده ها را ارائه می دهند. به همین خاطر از پرفروش ترین سرورهای دنیا سری DL شرکت HP می باشد. سری محصولات رک اچ پی ای برای ورک لودهای چند برنامه ای عملکرد بهینه سازی شده ارائه می دهند تا سرعت عملیات IT به میزان قابل توجهی افزایش یافته و کسب و کارها به نیازهای تجاری خود هرچه سریعتر پاسخگو باشند. از پر فروش ترین مدل ها در میان نسل 10 سرورهای پرولینت، دی ال 580 و دی ال 380 میباشد.
مزایای سرورهای ProLiant Gen10 و Gen10 Plus:
61% افزایش عملکرد و 27% افزایش هسته با Intel Xeon Scalable processors
با حداکثر 27 برابر سریعتر انجام دادن عملیات CheckPoint عملیات سازمانی سریعتر انجام می شود
82% پهنای باند بیشتر در حافظه باعث افزایش عملکرد برنامه برای memory-intensive applications می شود
14% Core بیشتر پردازنده برای افزایش VM Density و 33% ظرفیت حافظه بیشتر برای عملکرد بهتر Virtual Machine با استفاده از پردازنده های AMD EPYC
9% بهبود در سرعت مموری با پردازنده های نسل دوم AMD EPYC
پهنای باند دو برابر بیشتر برای I/O توسط PCIe 4
4 برابر ظرفیت بیشتر ذخیره سازی
سرور اچ پی بلید
سرور های HPE BladeSystem یا سرورهای تیغه ای، یک زیرساخت و یک پلتفرم مدیریتی برای تسریع در ارائه خدمات می باشد. با توجه به تحولات دیجیتالی دنیای امروز نیاز به پردازش سریعتر اطلاعات برای چالش ها و اپلیکیشن های جدید تجاری بیشتر احساس می شود. این به معنای بهینه سازی زیرساخت های سنتی و بارهای کاری کلود هیبریدی در عین در نظر گرفتن بودجه، انعطاف پذیری و سادگی عملیاتی میباشد. سرور بلید اچ پی این امکان را فراهم می سازد تا ضمن بهینه سازی هزینه ها، زیرساخت های سرورهای قدیمی Blade را تغییر داده و عملکرد تجاری را مقیاس بندی می کند. با استفاده از نرم افزار مدیریتی HP OneView، می توانید بر روی BladeSystem تجربه متفاوت از کانفیگ و مدیریت زیرساخت شبکه و سرور را تجربه کنید.
Blade System چیست؟
سرور تیغه ای یک کامپیوتر سرور تشکیل شده از تیغه های کوچک با طراحی بهینه سازی شده مدولار است تا استفاده از فضا و انرژی را به حداقل برساند. بر خلاف سرور Rack-mount، سرور بلید درون محفظه مخصوص به خود به نام Enclosure قرار می گیرد که میتواند چندین سرور تیغه ای را در خود جای دهد. بلید سرور ها با کانفیگ های متفاوتی برای انتخاب تیغه ها ارائه می شود.
انکلوژر چیست؟
میتوان گفت که سرور بلید از چندین سرور در یک محفظه تشکیل شده است که به سرورها تیغه گفته می شود. تیغه های داخل سرور بلید به صورت اسلات های جداگانه داخل محفظه سرور قرار گرفته است. به طور کلی blade enclosure ها برق، خنک کننده، شبکه، اتصالات مختلف و مدیریت را به صورت یکجا فراهم میکند.
کانفیگ سرور HPE
اولین صفحه پس از راه اندازی سرور HP، صفحه بوت سرور اچ پی می باشد و در این مرحله 4 گزینه برای پیکربندی سرور در دسترس می باشد؛
با زدن کلید F9 و ورود به برنامه UEFI میتوانید تنظیمات کلی سیستم را انجام دهید.
با زدن کلید F10 و با ورود به Intelligent Provisioning تمامی ابزارهای مورد نیاز برای راه اندازی و سیستم عامل در دسترس میباشد.
با زدن دکمه F11 وارد Boot Menu می شوید.
از طریق دکمه F12 میتوانید از روی شبکه سرور را بوت کنید.
فروش قطعات سرور
اصلی ترین قطعات تشکیل دهنده سرور ها؛ انواع شاسی، CPU، Memory، رایزر کارت، فضای ذخیره سازی HDD/SSD، منبع تغذیه، کارت شبکه، فن و هیت سینگ میتوان نام برد.
شاسی سرور
شاسی سرور نقش اصلی و اساسی در برقراری ارتباط تمامی قطعات قابل استفاده بر روی سرور را دارد. بر روی شاسی مادربرد سرور قرار گرفته است و ارتباط بین تمامی قطعات را امکان پذیر و ایجاد میکند، میتوان گفت که تمامی قطعات برای ارتباط با یکدیگر به شاسی وابسته هستند.
پردازنده سرور hp
سی پی یو (CPU) یکی از اجزای اصلی سرور است که در اصل وظیفه پردازش اطلاعات را برای کارهای مختلف بر عهده دارد. عملکرد پردازنده (سرعت؛ با توجه به clock frequency که در پردازنده وجود دارد تعیین می شود، به عنوان مثال 1.5 Ghz) نقش مهمی داشته زیرا تمامی درخواست ها مانند سرویس های دهی صفحات وب، نمایش داده های دیتابیس و اجرای دستورات اپلیکیشن ها و محاسبات توسط این بخش تفسیر و اجرا می شود. هر چه تعداد پردازنده ها در یک سرور بیشتر باشد، سرور سریعتر و با کارایی بیشتر قادر به کار است و دستورالعمل های بیشتری را میتواند در مدت زمان کوتاه تری اجرا کند.
حافظه یا Memory سرور اچ پی
حافظه سرور یا همان Random Access Memory (RAM) است که اطلاعات را از استوریج سرور HDD/SSD ها به پردازنده انتقال می دهد. به عنوان شکلی از حافظه فرار (volatile memory)، وقتی حافظه سرور در حالت خاموش قرار دارد، داده های موجود را از دست می دهد. در برخی نظرات ماژول های RAM به عنوان حافظه کوتاه مدت میباشد و هارد درایو های HDD و SSD به عنوان حافظه بلند مدت هستند. هر چه حافظه در سرور افزایش پیدا کند عملیات Read/Write بیشتری قابل انجام خواهد بود. در اصل مموری برای ذخیره دیتاهایی که به دسترسی سریع توسط کاربر و CPU دارد اختصاص می یابد. میتوان گفت یک Workspace موقتی است که دستورالعمل ها همراه با پردازش اطلاعات انجام می شود.
زمانی که کاربر در سرور در حال انجام استفاده از برنامه یا مرورگر یک صفحه وب است، RAM این اقدامات را انجام می دهد. انواع memory را میتوان به volatile و non-volatile، که در دسته اول در صورت قطعی برق اطلاعات از بین خواهد رفت، اما در دسته دوم همچنان پس از رفتن برق و خاموشی همچنان اطلاعات در دسترس خواهند بود. سری حافظه Volatile بیشترین استفاده را دارد و در دو مدل دینامیک و استتیک وجود دارد. DDR4 یا نسل 4 double data rate، نوعی DRAM است که امروزه به دلیل نیاز به صرف انرژی کمتر و سرعت انتقال اطلاعات بالا، به طور گسترده ای در سرورها مورد استفاده قرار می گیرند. واحد اندازه گیری رم معمولاً گیگابایت (GB) و در ظرفیت ترابایت نیز اندازه گیری میشود، در حالیکه سرعت یا زمان دسترسی با مگاهرتز (MHz) اندازه گیری می شود. امروزه طبقه بندی مموری بر اساس سرعت یا نرخ انتقال داده یا پهنای باند آن میباشد که معمولاً با واحد میلیون انتقال داده در هر ثانیه (MT/s) اندازه گیری میشود. نوع متداول حافظه که امروزه مورد استفاده میباشد ماژول های رم DIMM به طور کلی 1066 MT/s، 1333 MT/s، 1600 MT/s یا 1866 MT/s ازائه میشود. DIMM با عملکرد بالا میتواند به نرخ 2133 و 2400 MT/s برسد.
هارد یا فضای ذخیره سازی اطلاعات
دو مدل فضای ذخیره سازی یا دیسک بر روی سرور وجود دارد؛ HDD و SSD. هاردهای HDD از بخش هایی به نام صفحه، هد تشکیل شده و SSD ها به صورت فلش یا مموری می باشند. فضای ذخیره سازی سرور که میتواند هارد یا درایو باشد از نظر اینترفیس راه های ارتباطی مختلفی دارند، از جمله؛ SAS، SATA، FC، iSCSI، FCoE، M.2 SATA و PCIe میتوان نام برد.
کارت شبکه سرور
هر کامپیوتری برای اتصال به شبکه و سایر سیستم ها موجود و متصل در آن شبکه، نیاز به کارت شبکه خواهد داشت که نام های مختلفی مانند؛ Network Interface Controller، NIC، Network Card، Network Adapter نیز شناخته میشوند. امروزه کارت شبکه به صورت expansion card هستند که بر روی computer bus وصل میشوند.
منبغ تغذیه
منبع تغذیه وسیله ای الکترونیکیست که برق را به یک بار الکتریکی تبدیل میکند. عملکرد اصلی منبع تغذیه تبدیل جریان الکتریکی از منبع به ولتاژ، جریان و فرکانس صحیح برای تامین انرژی مورد نیاز لود می باشد. منبع تغذیه برای تبدیل برق wall/line AC به برق DC استفاده می شود که میتواند توزیع و برای تامین برق قطعات مختلف سرور مانند مادربرد و هاردیسک ها استفاده شود. این فرایند تبدیل دارای مقداری Overhead است باعث ایجاد گرما می شود و باعث کاهش بازدهی کلی power supply می شود. هر چه منبع تغذیه کارآمدتر باشد، گرمای کمتری تولید می شود. به عبارت ساده تر، بازده منبع تغذیه مقدار انرژی است که به اجزای مختلف که به برق نیاز دارند اختصاص داده می شود. باقیمانده انرژی به گرما تبدیل میشود.
مشخصات فنی سرور مشخصات فنی سرور HP و راهنمای خرید سرور اچ پی
هنگامی که اقدام به خرید سرور HP میکنید اولین نکتهای که باید در نظر داشته باشید تناسب بین مشخصات فنی این سرورها با نیازهای شبکه خودتان است. هر شبکهای بسته به نیازهای کاری خودش نیازمند استفاده از مجموعهای از زیرساختهای شبکه از جمله سرور است.
برای انتخاب بهترین مشخصات فنی سرور HP شما چند راه را در پیش رو دارید. ابتدا باید خودتان دانش کاملی درباره سرورها داشته باشید. دوم آنکه بتوانید با زبان انگلیسی به خوبی کار کنید و به سایتها و نرمافزارهایی خارجی و یا ارائه شده از سوی شرکت HPE مراجعه کنید و نسبت به صحت اطلاعات اطمینان پیدا کنید. در نهایت نیز به سراغ فروشندهها رفته و نسبت به خرید و کسب اطلاعات از آنها اقدام کنید.
اما هر سه مورد این موارد مشکلاتی دارند. ابتدا آنکه دانش و تجربه شخصی نمیتواند نسبت به تمام اطلاعات سرورهای HP جوابگو باشد. سایتهای خارجی نیز اکثر به صورت نرمافزاری هستند و نمیتوانند اطلاعات اضافهتر در اختیار شما قرار دهند و یا به پرسشهای شما جواب دهند. در نهایت هم بسیاری از فروشندگان تمایل چندانی برای ارائه اطلاعات ندارند.
سختافزارهای سرور HP مجموعهای نسبتا گستردهای از قطعات و تجهیزات را شامل میشوند. شناخت کامل این قطعات برای بسیاری از کارشناسان نیز کار دشواری است. اطلاعات این کالاها هر روز به روز میشوند. برخی از چرخه تولید خارج میشوند و برخی دیگر به بازار راه پیدا میکنند. در کنار این موارد ترکیب سختافزارها با همدیگر نیز کار بسیار دشواری است. بسیاری از این قطعات سختافزاری برای ترکیب نیازمند مشخصات خاصی در شاسی و یا سایر قطعات هستند.
قبل از آنکه نسبت به خرید سرور HP اقدام کنید باید نسبت به مشاهده مشخصات سرور HP اقدام کنید. برای این کار چند آپشن خاص از اهمیت ویژهای برخوردار هستند که به آنها میپردازیم.
اولین گزینه پردازنده است. پردازنده نقش حیاتی در میان مشخصات سرور HP دارد. سرورهای HP میتوانند بین یک تا چهار پردازنده را پشتیبانی کنند. با به وجود آمدن امکانات مجازیسازی و پردازشهای گرافیکی و همچنین هوش مصنوعی، پردازندهها باید مشخصات و قابلیتهای خاصی داشته باشند.
دومین گزینه مهم در میان مشخصات فنی سرور HP ، رمها هستند. رمها امکان پردازش سریع را به پردازندهها میدهند. با توجه به وجود ماشینهای مجازی و مجازیسازی و نیز استفاده از کانتینرها، اکنون رمها باید ظرفیتهای بیشتری را داشته باشند. به همین خاطر امروزه شاهد رمهایی با ظرفیتهای بالای 128 گیگابایت نیز هستیم.
سومین گزینه که در هنگام مشاهده مشخصات سرور HP باید به آن دقت کنید، کارت شبکه آن است. کارت شبکه دروازه اتصال سرور به شبکهها و دنیای خارج است. توانمندی این کارت در تبادل سریع و به موقع اطلاعات تاثیر زیادی در تجربه کاربری کاربران دارد. اکنون انواع کارتهای شبکه با پشتیبانی از کابلهای مسی و فیبر نوری در بازار وجود دارد.
چهارمین نکته برای بررسی و مشاهده سخت افزاری سرور HP بررسی ظرفیت ذخیرهسازی است. سامانه ذخیرهسازی ترکیبی از حافظهها و ریدکنترلرها (RAID) است. هر دو مجموعه این قطعات امکان ذخیرهسازی، بازیابی سریع و حفاظت اطلاعات را به ما میدهند. گرچه سرورهای اچ پی اساسا برای ذخیرهسازی انبوه طراحی نشدهاند اما با این حال این امکان وجود دارد که بر روی آنها از حافظههای مکانیکی (H.D.D) و حالت جامد (S.S.D) استفاده شود. استفاده از انواع آرایهبندی هارد بر روی آن نیز میسر است.
آخرین نکته بسیار مهم در مشخصات سرور HP بهرهگیری از شاسی و درگاههای ارتباطی است. اکنون سرورهای HP میتوانند از انواع سوکتهای پردازنده، اسلاتهای رم، درگاههای PCIe، M.2، USB 3.0 و انواع خروجیهای گرافیکی و صدا پشتیبانی کنند. شاسی سرور hp امکان نصب تمامی سختافزارها را به ما میدهد و در واقع آن شاکله اصلی سرور اچ پی ما را تشکیل میدهند. بر روی شاسی این سرورها انواع کیتها و آی سیها نظیر iLO نصب شدهاند که امکانات مدیریتی بیشتری را به سرورها ارائه میکنند.